Foamrox installerer brannsikkert tak av resirkulert glass

Midtstøl Transport, et Agder basert firma som spesialiserer seg på blant annet kranløft, transport og utleie av containere, har flere ganger opplevd brann i renovasjonsanlegget på Høgedalsveien i Arendal, senest i juni 2020. Hele den 120 meter lange hallen ble utbrent og måtte rives, og da anlegget skulle bygges opp igjen var ønsket om et brannsikkert tak høyt på prioriteringslisten. Et brannsikkert tak vil gjøre at brannen ikke utvikler seg, og man har muligheten til å få slukket den før den gjør store materielle skader.

Foamrox installerer tak hos Midtstøl Transport

Løsningen ble et tak av celleglassplater fra Foamrox. Celleglass (skumglass) er på ingen måte et nytt konsept, men med sine mange egenskaper og bruksområder innen brann-, vann- og frostsikring gjorde det det til et utmerket produkt for Midtstøl prosjektet.
Celleglass er laget av 100% resirkulert glass og er et godt alternativ til olje-basert isolasjon. Produktet er ubrennbart, motstandsdyktig mot skadedyr, tåler høyt trykk, og er vann-, damp- og frostsikker.

«Vi er utrolig fornøyde med jobben Foamrox gjorde for oss. Løsningen med bruk av celleglass er noe vi ikke hadde tenkt på, men vi ser jo nå at dette er et helt unikt produkt som kommer til å bli en selvfølge innen brannsikkerhet i årene fremover. Vi er stolte over å være investorer i Foamrox AS.»

Frode Midtstøl, daglig leder og eier av Midtstøl Transport
Foamrox installerer brannsikkert tak for Midtstøl Transport

Daglig leder i Foamrox, Glenn A. Jakobsen, er også fornøyd med sluttproduktet,

«Vi ser jo at etterspørselen etter celleglass øker. Vi mener det er fremtidens produkt for bygg- og anleggsbransjen, spesielt med tanke på regjeringens mål mot nullutslipp.»

Foamrox installerer brannsikkert tak for Midtstøl Transport

Les mer om celleglass og dets egenskaper her: