Celleglass – et miljøvennlig alternativ til isolasjon av isopor

Celleglass er et produkt som er laget at 100% resirkulert glass, noe som gjør at det er miljøvennlig, bærekraftig og bidrar til sirkulærøkonomien.

Det blir laget ved å varme opp en blanding av knust eller granulert glass og et blåsemiddel (kjemisk skummiddel) som karbon eller kalkstein. I nærheten av glassets smeltepunkt frigjør blåsmiddelet en gass som gir en skummende effekt i glasset. Etter avkjøling stivner blandingen til et stivt materiale med gassfylte porer med lukket celle som utgjør en stor del av volumet.

Celleglassplater

Celleglass kan brukes som et alternativ til isolasjon av isopor


Miljøvennlig alternativ til isopor

Celleglassplater kan brukes som erstatning av EPS og XPS (isopor) isolasjonsprodukter, mens granulat av celleglass kan brukes som fyllmasse eller stabiliserende lag under blant annet veier og gangstier.

Våre celleglassplater kan leveres i størrelse opp til 2800mm x 1200mm, noe som vil føre til færre skjøter og mindre luftvandring i konstruksjonen. De er lette å tilpasse ved bruk av håndsag, og ujevnheter slipes raskt og effektivt bort med en betongrasp. Det finnes også eget system med fallplater og kiler til bruk på tak og terrasser.


Et brannsikkert materiale

Celleglass har mange unike egenskaper som gjør at det egner seg til prosjekter der det stilles høye krav til brann-, vann- og frostsikring samtidig som miljø og bærekraft er av prioritet. Våre celleglassplater inneholder ikke stoffer på prioritetslisten eller andre klassifiserte miljøgifter. Det er også et materiale som er sertifisert til brannklasse A1.

Celleglassplater på tak

Her brukes celleglassplater til brannsikring av tak


Celleglass har mange unike egenskaper:

  • UBRENNBAR Brannklasse: Euroclass A1
  • TERMISK STABIL Sveller og krymper ikke ved endringer i temperatur
  • HØY TRYKKFASTHET Beholder formen selv etter høy og langvarig belastning
  • VANN- OG DAMPTETT Beholder dermed sin opprinnelige isoleringsevne
  • LANG LEVETID Kan gjenbrukes da isoleringsevnen ikke svekkes over tid
  • FRI FOR SKADEDYR Tester viser at skadedyr ikke lager rede av celleglass
  • KJEMIKALIEBESTANDIG Motstandsdyktig mot organiske løsemidler og syrer