Nytt brannsikkert bygg for beredskap og vann, Arendal kommune

Da Dag Aanonsen, Driftsleder i Arendal kommune, fikk i oppdrag å få bygget et nytt brannsikkert bygg for beredskap og vann, ble Foamrox produktene løsningen.

«Jeg var på befaring hos Foamrox for noen år siden og fikk en introduksjon til produktene de selger og synes det hørtes spennende ut», sier Dag. «Jeg har vært i dialog med Foamrox AS i lang tid og mente dette prosjektet var perfekt til å prøve ut produktene.»

Aggregatbygget blir montert av Foamrox
Aggregatbygget på Rygene kraftverk blir montert

Og han er strålende fornøyd: «Det er veldig viktig at et aggregatbygg er brannsikkert, og fordelene med Foamrox produktene er jo at de er nettopp det, brannhemmende. Andre egenskaper er at de er støyisolerende og har ingen skjøter, noe som gjør dem vanntette.»

Foamrox er et unikt produkt som er en kombinasjon av to velkjente komponenter, celleglass og polyurea. Celleglass (skumglass) er laget av 100% resirkulert glass og har gått gjennom en varmeprosess som gjør at sluttproduktet blir til et stivt materiale med glassfylte porer som utgjør en stor del av volumet.

Bygget er brannsikkert og lydisolert

«Vi er imponerte over produktet og jobben som ble utført, og dette er noe vi vurderer å bruke mer av i fremtidige prosjekter. Celleglass i seg selv har jo mange bruksområder og du skal ikke se bort fra at vi kan bruke dette til for eksempel et alternativ på isolasjon i prosjekter for kommunen.»

Celleglass er et miljøprodukt med mange egenskaper og kan blant annet brukes til å erstatte XPS/EPS isolasjon på både tak og i gulv.

«Jeg har ingenting å utsette på sluttresultatet», sier en fornøyd Dag fra sitt kontor i Arendal kommune.

Det ferdige aggregatbygget ved siden av pumpehuset