Brannsikker rømningstunnel i lett materiale installeres raskt og enkelt med Foamrox elementer

Mye av sikkerhetsplanleggingen ved utbygging av tunnel går ut på hvordan man skal få til raskest mulig evakuering ved brann, og en rømningstunnel er et viktig element i denne prosessen.

Ny miljøvennlig løsning

Nye løsninger som kan bidra til å øke sikkerheten vurderes alltid og her har Foamrox forbedret potensialet ved å utvikle et produkt som er enkelt og raskt å installere, og som samtidig er miljøvennlig og bærekraftig.

Rømningstunnel fra Foamrox tar kun dager å installere.

Brannsikkert produkt med kort monteringstid

Foamrox er et materiale som er satt sammen av to komponenter, celleglass og polyurea. Celleglass, elle skumglass som det også heter, er laget av 100% resirkulert glass, et miljøvennlig produkt som også er med på å styrke sirkulærøkonomien og har blitt sertifisert til brannklasse EI60.

Rømningstunnel uten tørketid

Med Foamrox’ rømningstunneler er det ingen ventetid på eventuell uttørking av elementer, så fort konstruksjonen er ferdig montert står det tilgjengelig til neste fase av prosjektet, som for eksempel installasjon av elektriske komponenter.

Våre rømningstunneler leveres med vanntett membran og det er derfor ikke behov for videre vannsikring i taket. MQ skinnesystemet fra Hilti gjør montering av elektro rask og enkel.

MQ systemet fra Hilti gjør installasjon av elektro raskt og enkelt.

Over 90% lettere enn betong

Produktene leveres flatpakket og monteres i form av prefabrikkerte elementer. Med en vekt som i gjennomsnittet ligger på 90% mindre enn betong, er elementene derfor lette å håndtere og kan installeres manuelt. Man trenger verken kran eller lastebil for monteringen, noe som bidrar til kort monteringstid og forbedret HMS på prosjekter.

Foamrox elementene veier 90% mindre enn betong og kan installeres manuelt uten bruk av maskiner.