Det kan gjøre fremtidig tunnelsikring raskere, rimeligere og mye lettere.

Med støtte fra forskere har bedriften utviklet et materiale av resirkulert glass, som er brannsikkert og vanntett – og veier knapt en tidel av betong.

Sikrer mot brann, vann og frost

– Vi har videreutviklet to kjente størrelser og satt dem sammen til et nytt produkt med helt spesielle egenskaper, sier Rolf Jakobsen, styreleder og produktutvikler i selskapet.

De to kjente størrelsene er celleglass eller skumglass – laget av resirkulert glass – og det Jakobsen beskriver som en knallsterk coating av et materiale som heter polyurea.

De har gjort et omfattende forsknings- og utviklingsarbeid og fått støtte av Regionalt forskningsfond Agder. Nå er materialets egenskaper grundig dokumentert.

Foamrox er både brannsikkert, vanntett og frostsikkert. Det er også dimensjonsstabilt; det hverken utvider seg eller krymper når temperaturen endrer seg. Form og størrelse er nøyaktig lik enten det er 40 grader minus eller 40 grader pluss.

I tillegg har stoffet en isolasjonsverdi tilnærmet lik det som er standard i byggebransjen, det er motstandsdyktig mot alle kjente skadedyr – og det veier bare 8-10 prosent av betong.

Les hele saken på forskning.no