Samferdselsministeren besøkte Foamrox

«Det er veldig spennende å se hvor langt de har kommet og ikke minst hva slags potensial man ser for seg videre. Jeg er opptatt av nye innovasjoner og nye måter å gjøre ting på»

Samferdselsminister Dale kommer til å følge utviklingen i Arendal nøye.


– Det er veldig spennende å se hvor langt de har kommet og ikke minst hva slags potensial man ser for seg videre. Jeg er opptatt av nye innovasjoner og nye måter å gjøre ting på. Spesielt om vi i tillegg til å skape arbeidsplasser og nye bedrifter, kan bygge raskere, billigere og bedre tunneler, understreker Dale.

– Tror du resirkulert glass kan erstatte betong i framtiden?
– Så lenge det oppfyller funksjonen, som nå er det aller viktigste. Det opplever jeg er grunnen til at Nye Veier nå tester disse produktene, og at Statens Vegvesen også gjør det på noen av områdene, sier samferdselsministeren.

Vurderer nye løsninger

– Hva skal til for at dette kan bli ett produkt som blir vurdert på lik linje med betong?

– Det er en av grunnene til at vi nå må se på om vi i fremtiden kan organisere oss mer funksjonstenkende i samferdselssektoren. Det jobber vi mye med nå, både på veinormaler, håndbøker og alle de tingene som legger standarden for hvordan vi bygger vei. Erfaringene vi får fra prosjekter vi allerede er inne i, vil også være avgjørende for om de blir en del av de løsningene vi tar med oss inn i framtiden, sier Dale.


– Du hadde kjennskap til firmaet fra Arendal allerede før du kom i dag?
– Ja, det er derfor jeg er her i dag. De er åpenbart, selv i en tidlig fase, et selskap som flere og flere i sektoren nå begynner å merke seg, forteller samferdselsministeren.

Kan bli nytt industrieventyr

Både stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp) og ordførerkandidat Geir Fredrik Sissener i Arendal Høyre karakteriserer Foamrox som et potensielt nytt industrieventyr.
– Det er ikke lenge siden jeg først hørte om dette firmaet, men når jeg nå er blitt kjent med hva de driver med tror jeg de har en nasjonal dimensjon. Jeg er veldig overrasket over hvor utrolig bra disse produktene er. Jeg tror de kan lykkes langt ut over sine egne målsetninger, sier Sissener.


– Nye Veier er avgjørende for innovasjon og slik jeg ser det har dette potensial for å bli ett nytt industrieventyr, sier Bruun Gundersen.


Les mer om besøket i linkene under: